logo

Mi a baj AZ állatkísérletekkel?

Az állatkísérleteket a XXI. században sem tudományos szükségszerűség, sem hatékonyság, sem etikai oldalról nem lehet igazolni.

 

A kísérletekben résztvevő laboratóriumi állatoknak az élete egy vég nélküli, fájdalmas kísérletsorozat, amely során kimondhatatlan szenvedést, kétségbeesést, stresszt és magányt élnek át. Ha pedig véget ér a tesztelés, a szerencsétlen túlélőket vagy megölik, vagy egy másik kísérletben “használják fel”. 

Számtalanszor bizonyítást nyert már, hogy mind a gyógyszeripari, mind a kozmetikai állatkísérletek helyettesítésére van alternatíva. 

 

Ezek a módszerek nem járnak kegyetlenséggel, emellett idő-és költségkímélő megoldások, nem beszélve arról, hogy sokkal pontosabb és hatékonyabb eredményeket mutathatnak, mint a hagyományos állatkísérletek.

Állatkísérlet az Európai Unióban

A kozmetikai célú állatkísérletek ellen indított EU-polgári kezdeményezés aláírásainak ellenőrzése befejeződött.

Magyar eredmény: 100%

1.217.916 érvényes aláírással teljesítettük az EU-parlamenti tárgyaláshoz szükséges kritériumokat!

A megoldás azonban még várat magára, mivel az EU bíróságának határozata hatályon kívül helyezte a kozmetikai célú állatkísérletek tilalmát.

Hogyan válassz kozmetikumot?

Válaszd a kegyetlenség-mentes vegán kozmetikumokat!

Vegán alapozó, vegán rúzs, vegán smink, vegán arckrém? Ezeket keresed? Ebben szeretnénk most neked segíteni egy összefoglalóval a teljesség igénye nélkül.

Az összetevőlista mellett figyelembe vesszük a tesztelési és a gyártási folyamatokat is.

kapcsolódó híreink

No posts found.

Regisztrálj, és iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha számodra is fontos az állatok sorsa, és szeretnél értesülni jövőbeli kampányainkról, szívesen küldünk értesítést e-mail fiókodba.