logo

A világ legnagyobb légitársaság-catering cége is ketrecmentes lesz

A Cathay Dining – a világ egyik legnagyobb, légitársaságok számára készítő catering cége, a Cathay Pacific Airways leányvállalata – bejelentette elkötelezettségét, hogy 2025 végéig 100%-ban átáll a ketrecmentes tojásbeszerzésre!

A héjas tojások esetében az átállás még idén, 2024. decemberig lezajlik. A feldolgozott (folyékony) tojáskészítményekre vonatkozóan pedig legkésőbb 2025. decemberig.

A ketrecmentes tojásbeszerzésre való átállás mellett, a Cathay Dining a cégcsoport élelmiszerpolitikai törekvéseivel összhangban, teljeskörűen felülvizsgálja és megreformálja az élelmiszeripari alapanyagbeszerzését, népszerűsíti a fenntartható fogyasztási gyakorlatot.

Az Open Wing Alliance 2021-ben kezdte a tárgyalássorozatot, melynek eredményeként létrejött az elkötelezettség és ambiciózus ütemterv.

A Cathay Dining a Cathay Pacific járatai, de több mint 50 légitársaság Hongkongba és Hongkongból repülő járatai mellett, egy kiskereskedelmi láncot, egy gourmet webshopot, iskolákat és egyéb vendéglátó egységeket is kiszolgál.